Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, το » ΣΣΕΔ ΔΙΑΣ ΑΕΚΚ» διαμόρφωσε κατάλληλα το οικόπεδο που βρίσκεται ανατολικά του σχολικού συγκροτήματος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως λαχανόκηπος, στα πλαίσια των βιωματικών δραστηριοτήτων των μαθητών του σχολείου.

Ο χώρος αυτός αρχικά καθαρίστηκε, απομακρύνοντας τα υφιστάμενα μπάζα και στη συνέχεια εναποτέθηκε καθαρό υλικό (χώμα). Έπειτα οι μαθητές παρέλαβαν τον πλέον διαμορφωμένο χώρο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό φύτεψαν διάφορα δέντρα για τα οποία και θα είναι τα ίδια υπεύθυνα για την περιποίησή τους καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το »ΣΣΕΔ ΔΙΑΣ ΑΕΚΚ» με μεγάλη χαρά συνεισέφερε στην ολοκλήρωση αυτού του έργου καθώς είναι πολύ ωφέλιμο για τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τη φύση και να συμμετέχουν βιωματικά και σε άλλες δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε το Διευθυντή του σχολείου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων για την πολύ καλή συνεργασία μας καθώς και για την ευκαιρία που μας έδωσαν να προσφέρουμε στα νέα παιδιά αυτής της πόλης.

Ελπίζουμε και άλλα σχολεία της πόλης μας να μιμηθούν αυτό το παράδειγμα, ώστε τα παιδιά να ξαναβρούν την επαφή με τη φύση και να αποκτήσουν από μικρή ηλικία περιβαλλοντική συνείδηση.

Το »ΣΣΕΔ ΔΙΑΣ ΑΕΚΚ» στηρίζει και συνεισφέρει σε κάθε περιβαλλοντική δράση της πόλης μας και όχι μόνο.

Απομάκρυνση των μπαζών και τοποθέτηση καθαρού υλικού

Μετά το πέρας των εκσκαφών

Αξιοποίηση του διαμορφωμένου χώρου από τους μαθητές